Beveiliging

Bij auto’s met een hoge catalogus waarde eisen verzekeringsmaatschappijen dat het verzekerde object wordt voorzien van een alarm systeem. Sinds januari 2015 zijn de klasse 1,2,3,4 benamingen verdwenen. Er zijn drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

startonderbrekers                                            voorheen Klasse 1                              

alarmsysteem                                                    voorheen Klasse 2

alarmsysteem met hellingshoekdetectie      voorheen Klasse 3
voertuigvolgsysteem                                        voorheen Klasse 4 en 5

Bij een klasse 5 systeem word het voertuigvolgsysteem geactiveerd als het alarm afgaat.Dit systeem komt niet meer voor bij SCM. We kunnen dit wel nog voor u verzorgen. U krijgt dan een aangepast abonnement bij de meldkamer en een koppeling tussen uw alarm en het voertuigvolgsysteem

Welk systeem u ook kiest, als het is goedgekeurd door SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) dan weet u zeker dat het een kwalitatief hoogwaardige beveiliging voor uw voertuig is. Dankzij het oranje goedkeuringslabel van SCM herkent u ze gemakkelijk. Let erop dat u een certificaat ontvangt voor het systeem dat u laat inbouwen! 

Hieronder vindt u de functionele eigenschappen van alle soorten beveiligingssystemen. 

Startonderbreker (voorheen klasse 1)


Het eerste soort beveiligingssystemen bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement. 

 

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)


Klasse 2 alarmsystemen bestaan uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (net als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene). 

 

 

Onze merken

  • DEFA
  • Cobra
  • Faringwell

 

 


 

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)


Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening 

Voertuigvolgsysteem

(voorheen klasse 4) 


Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1 ,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem.. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een beweging sensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.

De diefstal- en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers. Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie

Als inbouwspecialist zijn we goed geïnformeerd over de eisen die verzekeringsmaatschappijen stellen en helpt u graag bij de bescherming van uw bezit.

Car Audio Plus - 2015 - Gerealiseerd door Quality Centers