Car Audio

 

Caraudioplus, startpunt voor beter geluid in uw auto!

 

 

Radio's

De autoradio vormt het hart van het gehele systeem. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Kenwood, Pioneer, Alpine en JVC om zeker te zijn van kwaliteit en de beste geluidservaring.

Kom langs en ervaar het verschil.

 

Speakers

In de hedendaagse auto's klinken de speakers vaak best wel acceptabel ten opzichte van wat we eerder gewend waren. De muzikaliteit is vaak ver te zoeken. Waardoor is nu de winst behaald? Niet door de kwaliteitsverbetering van de speaker. Nee, er is beter nagedacht hoe de wel vaak heel goedkoop uitgevoerde speaker zo goed mogelijk klinkt. Er gaat een wereld voor je open als je dit soort speakers vervangt door een serieuze mid/bas speaker en een mooie bijpassende tweeter.

 

Versterkers

Een moderne kwalitatieve autoradio zal ongeveer 4x15 Watt vermogen leveren. Natuurlijk staat op bijna ieder autoradio 4x50 Watt maar dit betreft het enigszins overdreven maximale vermogen.

De voorversterker van de radio zal er voor moeten zorgen dat als we een eind-versterker aansluiten deze echt goed uit de verf komt. Een goede autoradio uit de middenklasse is reeds voorzien van een DSP processor dus kunnen we in dit geval volstaan met een versterker van bijvoorbeeld 4 maal 130 watt zonder DSP processor.

Als u een "Af fabriek" geïntegreerde radio heeft is de voorversterker bijna altijd van een bedroevende kwaliteit.  Zeer weinig vermogen wat de autoconstructeurs proberen weg te poetsen door het toepassen van een ingebakken getto-blaster achtige geluidsinstelling. Een genot voor de grijze massa maar een nachtmerrie voor de muziekliefhebber.

Door het toepassen van een versterker met ingebouwde DSP krijgt u niet alleen meer vermogen en dynamiek maar kunnen we ook het klankbeeld aanpassen aan uw auto en uw muzieksmaak.

 

 

 

Pioneer

  • Speakers
  • Versterkers
  • Subwoofers

 

 


 

Subwoofers

Voor een radio met 2x2 kanalen bestaat de mogelijkheid om op een subwooferuitgang een extra versterker aan te sluiten die alleen de taak heeft om de subwoofer aan te sturen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het geluid aanzienlijk. Dit type woofer met een losse eindversterker is de zgn. passieve woofer. Er is geen versterker ingebouwd. In een actieve woofer is een versterker ingebouwd.

 

Aansluitmateriaal

Elke keten is zo sterk als de zwakste schakel. Het juiste aansluitmateriaal en de accessoires voor het in de auto inbouwen en aansluiten zijn daarom cruciaal. Vanaf de start van ASN nemen deze artikelen, geschikt voor zowel de eigen producten als die van talrijke branchegenoten, een prominente plek in het programma in. 

Met de toename van af-fabriek systemen in de auto werd deze groep van bijproduct zelfs hoofdzaak. Bijvoorbeeld interfaces voor het aansluiten op OE radio's en navigatiesystemen zijn daarmee een gezichtsbepalende specialisatie van ASN geworden. ASN - de leverancier van het merk Signat -  is een preferred supplier van Car Audio Plus op dit gebied.